Vergeten geheugen, probeer verbeelding

Wat houdt de methode TimeSlips in? 

Samen een verhaal maken met gebruik van geënsceneerde foto's die inspireren tot  verbeelding. De techniek is geschikt voor mensen met elke vorm van dementie, ook waarbij samen het gesprek voeren niet altijd lukt. Met TimeSlips bouwen we samen aan een verhaal en komen via een vertrouwde weg tot communicatie. 

 

Thuis of bij Kleinschalig wonen

TimeSlips is heel geschikt voor kleine groepen, maar kunnen ook individueel mooie verhalen opleveren. Met beperkte middelen en een gezamenlijke inspanning wordt samen het verhaal gemaakt.
Creatieve verhalen hoeven geen begin, midden en eind te hebben. Ze hoeven zelfs niet logisch te zijn. Een hoofdpersoon mag drie namen hebben als dat zo uitkomt en nonsens-woorden zijn ook prima. Het voelt misschien gek aan om alles los te laten, maar wie daarin meegaat kan op een heel nieuwe manier in contact komen met zijn verwante.
TimeSlips begeleidt de sessies of traint zorg-medewerkers of mantelzorgers om deze methode zelf uit te voeren. Het levert elke sessie weer een mooi en uniek 'kunstwerk' op.

 

Gecertificeerd begeleider TimeSlips

Lucia van Milaan is voor Nederland de 3e gecertificeerde begeleider van TimeSlips. Zij begeleid zorginstellingen, verzorgenden en mantelzorgers op te om te kunnen werken met deze methode. De methode is voor iedereen laag toegankelijk beschikbaar.